Volcom

 

Volcom is een Amerikaanse kledingfabrikant. Het bedrijf is gevestigd in Costa Mesa, Californië en werd opgericht in 1991 door Richard "Wooly" Woolcott en Tucker "T-Dawg" Hall. Het bedrijf produceert artikelen die geliefd zijn bij surfers, skateboarders en snowboarders. De reden hiervoor is dat beide oprichters ervaring hebben met het beoefenen van deze sporten. In april 2005 heeft de onderneming haar naam veranderd in Volcom, Inc.. Volcom staat bekend om haar "Diamant" die veelvuldig als logo gebruikt wordt en de slogan "Youth Against Establishment". Het is ook betrokken bij een campagne die zich "Let the Kids Ride Free" noemt, daarnaast heeft het ook een platenmaatschappij, genaamd Volcom Entertainment.

Sinds 1995 biedt Volcom beginnende kunstenaars de mogelijkheid om zich te uiten door middel van de kledinglijn 'Featured Artists'. Naast T-shirts omvat de lijn ook accessoires zoals hoeden, portefeuilles, riemen, board-shorts, sweatshirts en geweven/gebreide shirts. Kunstenaars kunnen ontdekt worden door middel van verschillende wedstrijden en evenementen.

Volcom heeft tevens een platenmaatschappij die bands als Pepper, Valient Thorr, Guttermouth en Birds of Avalon onder contract heeft staan.