Doc's Proplugs Without Leash

€17,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Doc’s Proplugs Oordoppen werken preventief en voorkomen allerlei oorproblemen voor duikers. 

Doc's Proplugs Without Leash

Bevatten een luchtdrukventiel dat in beperkte mate geluid, lucht en water doorlaat. Vented Proplugs zijn transparant of rood. Doc’s Proplugs Vented zijn geschikt ter voorkoming van:

  • zwemmers- en duikersoor (Otitis Externa)
  • surfersoor (Oxostosis Externa), botvorming
  • gescheurd trommelvlies door beschemende werking als oor-helm
  • (gemakkelijk) klaren tijdens duiken en vliegtuigvluchten
  • concentratieverbetering bij studie of uitvoering en goed kunnen verstaan in gesprek en aan de telefoon
  • hoog frequent geluid, dat Tinnitus kan veroorzaken wordt sterk gedempt met -22dB vanaf 4000 Hz

Maatbepaling

 

Er zijn 8 verschillende maten ProPlugs. Voor de allerlkleinste oren hebben we maat XXS en voor de allergrootste oren de XXL. Als u de oordoppen online koopt moet u zelf een schatting maken van de maat die u nodig heeft. Veruit de meeste oordoppen die wij verkopen hebben de maat M (normaal oor formaat, iets aan de kleine kant) of L (normaal oor formaat, iets aan de grote kant). Heeft u wat grotere of kleinere oren, pas dan de maat daarop aan.

Hoe doet u de oordoppen in?

1) U neemt de oordop met de vin/fin omhoog tussen uw duim en wijsvinger. De vingertop van de wijsvinger ligt tegen je holte van de kelk/bowl.

2) Plaats beide Proplugs in ieder oor. Op elke Proplugs staat aangegeven met L of R voor welk oor deze geschikt is. Druk de Proplugs goed aan tegen de huid, inclusief het vinnetje onder het kraakbeen

3) Nu volgt de Humm-test. Met gesloten mond aanhoudend hummen vanuit de keel, ga na of informeer of het gehoor substantieel verschil laat merken tussen links en rechts. Het oor met de Proplugs laat het eigen humm-geluid harder weerklinken. Dit komt omdat het gehumm als het ware weer terugkaatst tegen het trommelvlies. Wanneer er helemaal geen verschil waarneembaar is heeft u een andere maat oordop nodig. U kunt dan alsnog langskomen met de oordoppen en wij helpen u dan graag.

Doc’s Proplugs moeten ‘snug’ zitten rondom en als een zegel tegen de huid van de binnenoorschelp liggen, hoewel ze niet in uw gehoorgang gaan horen de Proplugs niet buiten de gehoorgang te steken! 

Het zelf inbrengen zal enige oefening vergen maar na een paar keer in en uit doen went het al snel.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen